Egy francia falu lakói jutnak ingyen elektromos autókhoz a Renault legújabb akciójával

Egy csendes, a világtól elzárt francia falu minden egyes lakója ingyen kap elektromos Renault Zoe-t a gyártótól, hogy azokkal járjanak három évig. Miért? A felhasználói visszajelzések végett.

Franciaországban van egy kimondottan kis csendes, csupán 25 lakossal rendelkező falu. Ez Appy, melynek a lakói most a Renault-nak köszönhetően ingyen elektromos autóhoz juthatnak.

A francia gyártó ugyanis minden egyes ott élő embernek ad most saját felhasználásra egy villanyos Renault Zoét, hogy azzal intézzék el a napi teendőjüket. Mivel helyben nem igazán van munkalehetőség, a nagyobb piacok is kilométerekre vannak, így a szóban forgó lakók igen sokat ingáznak, aminek köszönhetően kiváló visszajelzéseket adnak majd a gyártónak az autó használhatóságát illetően.

Az ingyen Zoe tehát még sincs teljesen ingyen, az akcióban résztvevők vállalják, hogy információkkal és tapasztalatokkal fizetnek majd a lehetőségért. Ezen információkat pedig a Renault a későbbiekben arra fordítja, hogy kiküszöböljék az elektromos autók egyes felmerülő hiányosságait. Mert hát, egy olyan autó, ami egy elzárt kis falu lakójának megfelel napi használatra, az tökéletesen kielégíti a legtöbb felhasználó igényét is, legalábbis a francia márka szerint. Mindenesetre érdekes az elképzelést, kíváncsian várjuk, hogy milyen visszajelzések érkeznek majd vissza a 395 kilométeres hatótávval rendelkező trendi kis autókról a falusi környezetet tekintetbe véve.