A Renault egykori formatervezője mostantól a Fiat és az Abarth vezető dizájnere

Francois Leboine eddig a Renault tanulmányokat rajzolgatta és részt vett a Dacia új márkaarculatának kialakításában is, mostantól viszont a Fiat és az Abarth új palettájának megalkotása lesz a feladata.

Új vezető dizájnert avat a Stellantis, a Fiat és az Abarth formai megoldásaiért ugyanis mostantól Francois Leboine lesz felelős. A francia szakember eddig a Renault kötelékében tevékenykedett.

Nem is akármelyik részlegben, ugyanis neki köszönhetők a francia gyártó utóbbi években bemutatott tanulmány modelljei, többek között a Renault 5 Concept, de az ő keze munkáját dicséri az új Clio generáció is, illetve a Dacia Sandero legújabb megjelenéséhez is kimondottan sok köze van.

„Örömmel üdvözlöm a tehetséges tervezőt, aki elismert szakmai készségekkel rendelkezik. Francois előrelátó tervezése és a nagyszerű személyisége lesz az alapköve a Fiat és az Abarth megújulásának!”- mondta Jean-Pierre Ploue, a Stellantis dizájnért felelős igazgatója.

A 46 éves, Royal College of Art egyetemen diplomát szerzett dizájner június elejétől tölti be az új pozícióját a márka vezérigazgatója, Olivier Francois alatt, míg jelentési kötelezettsége a már említett Jean-Pierre Ploue felé lesz a jövőben.