Egy elektromos szedánnal bővül ki három év múlva a Volkswagen ID modellcsalád

A Volkswagen fejlesztési igazgatója beszélt arról, hogy három év múlva bemutatkozik a Vizzion tanulmány sorozatgyártásra érett változata. Fontos konkrétumok is elhangzottak az autóval kapcsolatban.

Frank Welsch, a Volkswagen fejlesztési igazgatója nyílt meg az ID elektromos modellcsalád jövőjével kapcsolatban az Autocar magazinnak, azaz olyan információkat erősített meg a német gyártó igazgatója, amit ilyen korai stádiumban még nem igazán szoktak.

Kiderült például, hogy hivatalosan is zöld utat kapott a Vizzion tanulmány, ami azt jelenti, hogy 2023-ban egy szedán karosszériás elektromos autóval bővül ki az ID modellcsalád. Ez a modell a méretét tekintve a lépcsőshátúként szintén három év múlva leköszönő Passat kategóriájában indul majd harcba a vásárlók kegyeiért, a belső helykínálat pedig a kategóriához mérten kimondottan nagy lesz, egészen pontosan a Phaeton adataihoz hasonlította ebben Welsch az újdonságot.

Az is tisztázódott már, hogy kétféle hajtással is elérhető lesz az autó. Az alap kivitelek esetében egyetlen elektromos erőforrás található majd a MEB platformhoz erősítve, mely a hátsó tengely hajtását látja el. A drágább változatok már két villanymotort kapnak, melyek független elektromos összekrékhajtást eredményeznek majd. Ilyen lesz a GTX csúcsmodell is, mely 5,6 másodperc alatt teljesíti az előzetes információk szerint a 100-as sprintet.

Az akkumulátorok közül egyelőre csak a legnagyobb, 84 kWh-s csomagról beszélt az igazgató. Ehhez egészen elképesztő 700 kilométeres hatótávot mondtak a gyáriak, ráadásul a rendszer támogatni fogja a 200 kW-os gyorstöltési lehetőséget is, mellyel 10 perc alatt 230 kilométerre elegendő energia nyerhető vissza.