Bőven 1000 lóerő felett teljesíthet majd az elektromos AMG szedán

A Mercedes-AMG egy új elektromos modellen dolgozik, mely négyajtós kivitelben lesz elérhető. Túl sok technikai információ eddig nem látott még napvilágot, de a villanyos motorokat szállító cég igencsak komoly teljesítmény lehetőségét lengette be.

Várhatóan jövőre bővül a Mercedes-AMG palettája, ráadásul egy elektromos, négyajtós modellel. A németek villanyos szedánja természetesen közel sem a belépő szintet képviseli majd a kategóriában, hanem inkább egyből annak a legtetejét célozza meg.

Már erről árulkodott a tavaly bemutatott Vision AMG tanulmány is, mely néhány kisebb dizájnelemet tekintve változhat még a premierig, de a gyártó szerint a méretek és az alap megjelenés már a végleges változat sajátja. Tehát nem egy megszokott szedán van készülőben, hanem az AMG elektromosa inkább egy lapos négyajtós sportkocsi lesz.

A teljesítményről eddig nem beszéltek a gyáriak, csupán azt árulták el, hogy három darab axiális fluxusmotort használnak majd a hajtáshoz, az akkumulátorok pedig lapos kialakítást kapnak, hogy kis helyen is elférjenek, illetve lent tartsák a kocsi súlypontját.

A szóban forgó elektromos motorokat szállító Yasa viszont már többet tudott mondani a várható teljesítményről az Autocar magazin felkeresésére. A szakik ugyanis elárulták, hogy a Mercedes által kiszemelt erőforrás egyetlen darabja csupán 24 kilogrammot nyom és akár 500 lóerőt is képes kipréselni magából, így a három darabos rendszer 1400 lóerő körül is teljesíthet majd.

Az elektromos AMG szedán már a gyártó új platformjára épül fel, mely AMG.EV néven debütál a piacon. Robert Lesnik, a gyártó vezető formatervezője ráadásul azt is hozzátette, hogy az AMG Vision széria változata csak a kezdet, a komoly mértékben variálható alapokat ugyanis a jövőben számtalan más modell is használhatja majd, azaz komoly elektromos bővítésre készülhetnek a németek.