Felfrissült a Jaguar F-Pace legerősebb változata

Az alap F-Pace után a teljesítményorientált SVR kivitel is megkapta a szokásos modellciklus közepi ráncfelvarrást. Sok kis apróság tette jobbá az összképet!

A Jaguar méretes SUV-ja nemrég esett át egy modellfrissítésen, most pedig a teljesítményorientált F-Pace változat is megkapta a kötelező beavatkozást. Apróságok változtak, de ezek összessége elég sokat alakított a bitang erős és méretes járgányon.

Megjelenésében a lökhárító alsó rajzolata új, illetve most már a motorháztető egészen a hűtőrács tetejéig ér. Természetesen a fényszórók belső rajzolata is megváltozott, mint kötelező ráncfelvarráskor elkerülhetetlen elem.

A belső térben főleg az anyagminőségen finomítottak a gyáriak, illetve megnövelték a központi kijelző méretét is, mely mostantól már 12,3 colos. Ez utóbbi ráadásul egy szoftverfrissítésen is átesett, aminek köszönhetően a Jaguar kommunikációja szerint gyorsabb a rendszer és az érintésre is hamarabb reagál a felület.

Változás még, hogy a kormányzást közvetlenebbre vették, a sportfutómű pedig lassabb tempónál lágyabb rugózást produkál, így ha nem sietünk sehova, akkor kényelmesebb utazásban lehet részünk. Nagyobb sebesség esetén pedig az átdolgozott fékrendszer számít nagy előnynek, mely rövidebb fékutat és gyorsabb reagálást eredményez.

Kell is a fék, hiszen továbbra is bitang erős az F-Pace SVR. Maradt a motorháztető alatt a már megismert ötliteres kompresszoros V8-as egység, ráadásul annak az 550 lóerős teljesítménye sem változott. Egy kisebb átprogramozásnak köszönhetően viszont most már 700 Nm nyomaték mozgatja a kerekeket, amitől nagyobbat „ugrik” kigyorsításkor a méretes bódé.