Egy 16 éves lány a világ leggyorsabb szlalomosa!

Guinness rekordkísérletként mérték meg, hogy a mindösszesen 16 éves Chloe Chambers mennyi idő alatt tud végig szlalomozni 51 darab bója között. A Porsche 718 Boxsterrel csupán 47,45 másodperc kellett neki ehhez.

Az elmúlt években egyre hangsúlyosan vannak jelen e Guinness rekordok az autózás világában is. Ráadásul nem a legnagyobb sebesség vagy a legnagyobb hatótáv szintjén csak, hanem például arra is van adat már, hogy ki tud leggyorsabban szlalomozni a legrövidebb idő alatt.

A személy neve pedig Chloe Chambers, aki nem mellesleg egy csupán 16 éves leányzó. Neki sikerült egy Porsche 718 Boxster segítségével 47,45 másodperc alatt letudnia 51 darab kihelyezett bóját, melyek mindegyike 15 méterre volt egymástól.

„Könnyűnek néz ki a feladat, de higgyék el, hogy nem az. Úgy kellett a leggyorsabbnak lennem, hogy tudtam, egy bójához sem érhetek hozzá, azaz egy manővernél sem volt hibalehetőségem. Óriási volt a nyomás a kísérlet alatt”- nyilatkozta az ifjú hölgy a nagy menet után, majd hozzátette, hogy óriási szerencséjére az autóval is minden rendben volt, ráadásul már az első méteren sikerült a tapadás határra ráérezni, így a maximumot tudta kihozni az autóból és magából is.