Végleg nyugdíjba vonult a világ egyik legismertebb amerikai rendőrautója

Évtizedekig szolgált, sok filmben is előszeretettel alkalmazták, most viszont végleg nyugdíjba vonult a legendás amerikai rendőrautó, a Ford Crown Victoria Interceptor.

Aki látott már amerikai filmet ami a 90-es évek utolsó éveiben vagy az után játszódik, annak azonnal beugrik a legendás rendőrautó képe. Egy hosszú és kecses szedánról van szó egyedi formatervvel és sokrétű felhasználhatósággal. Ez a Ford Crown Victoria, melyből rengeteg taxi is készült, a rendőrség kötelékében pedig mint Interceptor változat volt jelen.

Az 1998-ban piacra dobott járgány utolsó rendőrségi példánya azonban most végleg nyugdíjba vonult. A kaliforniai autópályarendőrség szerette és mint utolsó rendőrségi alakulat, az utóbbi években is rendszeresen használta, de nincs mit tenni: elfogyott az alkatrész hozzá.

Persze, ez nem csoda, hiszen már 2011-óta, azaz majdnem 10 éve nem gyártja ezt az autót a Ford, a raktárkészlet pedig véges. Bontott alkatrész? Arra a rendvédelmi szervek nem támaszkodhatnak. Egyszer mindennek vége, ezzel pedig egy korszak záródott le az amerikai rendőrautók történetében!