Indul a Pikes Peak-en Ken Block 16 éves lánya

Lia Block azzal az egyedi Porsche 911-essel vág neki a hegyi felfutónak, amivel édesapja tavaly még rekordot szeretett volna felállítani.

A vér kötelez, azaz sokan nem tudják, de Ken Block 16 éves lánya is elkötelezett a motorsportok iránt. Nem csak elkötelezett, hanem számtalanszor bebizonyította már, hogy tud is vezetni. Idén például a Pikes Peak hegyi felfutónak ugrik neki édesapja tavaly elkészült Porsche 911 átiratával.

A Hoonipigasus névre keresztelt Porsche Ken Block igényei szerint lett átszabva a BBi Autosport segítségével nem más céllal, mint hogy új rekordidőt állítsanak fel vele a Pikes Peak-en. Ezt szem előtt tartva az autó 4 literes hathengeres ikerturbós erőforrásából nem kevesebb mint 1400 lóerős teljesítményt sikerült kipréselni, ami Ken számításai szerint a GPS adatok alapján önmagát szabályzó futóművel már elegendő lett volna a VW ID.R 7 perc 57 másodperces idejének megdöntéséhez.

Sajnos technikai problémák miatt Ken Block már a verseny előtti tesztelések alatt kénytelen volt letenni ezen törekvésekről, de tervei között szerepelt, hogy idén újra megpróbálja megfutni a távot. Sajnos, erre már sosem lesz többet lehetősége.

A lánya, Lia Block pontosan ezért pattan be idén a Porsche volánja mögé. Nem cél most a rekord felállítása, viszont Lia úgy érzi, hogy ezzel méltóképpen tiszteleg majd édesapja emléke előtt. Mi pedig tökéletesen egyetértünk vele!