Driftelt, bezúzták az autóját

Franciaországban igencsak komolyan veszik a közveszélyes vezetés kérdését. Akit mondjuk driftelésen vagy száguldozáson kapnak, annak akár az autóját is bezúzhatják.

Bár nálunk sem nézik jó szemmel a hatóságok, ha valaki közúton driftel vagy túl gyorsan hajt, vannak olyan országok is, ahol a magyar intézkedésekhez képest szinte elképzelhetetlen a fellépés mértékének drasztikussága. Már korábban beszámoltunk arról, hogy Angliában autókat foglaltak le azért, mert túl hangosak voltak, most pedig Franciaországból érkezett egy annál még szélsőségesebb megoldás.

Történt ugyanis, hogy egy helyi férfi videóra vette, ahogyan este driftelget egy kihalt iparnegyedben, majd az anyagot fel is töltötte az internetre. A felvétel hamar felkapott lett és eljutott a rendőrséghez is, akik gyors lépésre szánták el magukat. Kivonultak a férfi lakásához, ahol azonnal lefoglalták a felvételeken látható E36-os BMW-t.

Ezek után a kocsit elszállították, majd pillanatok alatt be is zúzták, ráadásul úgy, hogy arról állítólagosan a tulajdonos nem is tudott, hiszen nap közben dolgozott éppen. A Carscoops magazin elmondása szerint a folyamat olyan gyorsan zajlott le, hogy emberünk a kocsiból a saját dolgait sem tudta kiszedni.

Természetesen a férfi bíróságra vitte az ügyet, amit várhatóan jövőre el is kezdenek vizsgálni a hatóságok. Persze, a tuning BMW-t ez már nem adja vissza, így egy adománygyűjtő kampány is elindult, ahol a közösség próbál meg összedobni a tulajnak egy látványosabb összeget, ami fedezheti a kárt, amit a rendőrség talán túl gyors és túl drasztikus fellépése okozott.

A bezúzásról a videót a hatóságok rakták ki a közösségi oldalakra, ráadásul ezen az látszik, hogy egy szintén spéci E46-os BMW-t is elintéztek egy füst alatt, valószínűleg hasonló szabálysértések miatt.