Antiszociális vezetés miatt foglaltak le két Lamborghinit Angliában

Angliában egyre nagyobb szigorral lépnek fel a helyieket zavaró hangos szupersportkocsik ellen. Most például két Lamborghinit is lefoglaltak, mert azok tulajdonosai a hivatalos jelentés szerint antiszociális viselkedéssel háborgatták Bolton város nyugalmát.

Angliában évek óta problémát jelent, hogy a dúsgazdag szupersportkocsi tulajdonosok heves túráztatásokkal és kigyorsításokkal zavarják a helyi lakosok nyugalmát, sokszor még éjszaka is. Egy időben igyekezett a lakosság a saját kezébe venni az ügyet, amiből nem csak tojással dobálózások és heves szóváltások alakultak ki, hanem bizony pár esetben egészen tettlegességig is fajult a dolog.

Ma már igyekszik a rendőrség is megakadályozni az aranyifjak városi „játszadozását”, azaz akit antiszociális, azaz másokat komolyan zavaró vezetésen kapnak, azt először figyelmeztetik, majd további lépéseket is tesznek az ügy lezárásának érdekében. Ilyen például, hogy lefoglalják az autót, ezzel gyökerestül megszüntetve a problémát. Ha nincs sportkocsi, akkor nincs hangoskodás sem.

Most pontosan ez történt meg Bolton városában, ahol nem is egy, hanem mindjárt kettő Lamborghinit foglaltak le a hatóságok, miután több lakósági bejelentés is érkezett csendháborításokról. A hivatalos közlemény kitért arra is, hogy többszöri figyelmeztetés után az is kiverte a biztosítékot, hogy az egyik sofőr még a rendőri intézkedés közben is erőteljesen túráztatta a szupersportkocsi motorját, ezzel teljes tiszteletlenségről téve tanúbizonyságot.