A Twingo 30. születésnapját ünnepli ezzel az egyedi koncepcióval a Renault

Immár 30 éve annak, hogy a Renault bemutatta azt a városi kisautót, mely elég hamar a francia paletta egyik legkedveltebbje lett. A kerek évfordulót egy holland művésszel összefogva ünnepli a gyártó.

A kilencvenes évek elején, pontosan harminc éve mutatta be a Renault a Twingo első generációját, mely aztán rövid időn belül a kis városi autók egyik etalonja lett és eddig már három generációt élt meg. Egy ilyen sikeres modell esetében a kerek évfordulókról illik megemlékezni, így most is egy különlegességgel rukkoltak elő a franciák.

Nem egyedül alkották meg a visszaemlékező tanulmányukat, hanem annak megálmodására egy holland művészt kértek fel. Sabine Marcelis pedig úgy gondolta, hogy amennyire lehet megtartja az első generációs Twingo formai világát az ünnepi példány esetében, így első ránézésre olyan lett a végeredmény, mintha egy 3D nyomtatott verziót mutattak volna be belőle.

A karosszéria elemei áttetsző burkolatot kaptak, így nem csak a szerkezeti elemek figyelhetők meg, hanem lehetőség adódott egy nem mindennapi fényszóró-megoldás kialakítására. Egészen pontosan a LED-es fényforrások egy részét a burkolatok alá rejtették, így ezen részek csak akkor láthatók, ha fel vannak kapcsolva a lámpák. Ezzel a megoldással elevenítették meg a jellegzetes alsó légbeömlők helyét is.

A belső térben az alap modellre is jellemző minimalizmus érhető tetten, ám itt bordó műanyagokkal tette a művész látványosabbá az összképet. A volán szintén átlátszó műanyag, ráadásul küllők nélkül, ami inkább látványos, mint kényelmes megoldás.

Persze, egy ilyen egyedi darabot nem igazán fog senki sem vezetni, így nem ez volt az elsődleges szempont a megalkotásakor. Pedig képes lenne a gurulásra, ugyanis egy elektromos hajtásláncot is beledobtak a gyáriak, ám ennek technikai paraméterei nem ismertek.