Drasztikusan csökkenti a fizetéseket a Daimler vezérigazgatója

A Daimler is nehéz helyzetbe került az elmúlt hónapok történései miatt, így sajnos durván hozzá kell nyúlni a cégen belüli fizetésekhez is. Ola Kallenius vezérigazgató fel is kérte már a pénzügyi szakembereket, hogy állítsák össze a költségcsökkentő programot.

Úgy látszik, tényleg nincs autógyártó, aki nem jelentene be megszorításokat a koronavírus járvány okozta gazdasági helyzet miatt. A BMW nemrég közölte, hogy kénytelen lesz alkalmazottaktól megvállni, a Mercedest is jegyző Daimler pedig a fizetéseket fogja visszább venni drasztikusan.

Ezt maga Ola Kallenius, a cégcsoport vezérigazgatója jelentette be. „Ebben a szokatlanul durva helyzetben szokatlanul durva lépéseket kell tennünk a megmaradásért és a jövőért, amibe a bérek lefaragása is beletartozik”- mondta a Daimler vezér, aki hozzá tette, hogy már fel is kérte a pénzügyi szakembereit, hogy dolgozzák ki a költségcsökkentő programot.

Egyelőre az nem tisztázott, hogy pontosan milyen mértékű lesz a bércsökkentés, de a „drasztikus” jelző biztos nem túl bíztató a cégcsoportban dolgozók számára. Remélhetőleg minden gyártó hamar túljut a krízishelyzeten és szépen lassan minden visszaáll a régi kerékvágásba a világ egyik legnagyobb iparágában, az autóiparban.