4,5 méter hosszú a Mini Countryman harmadik generációja

Elektromos formában mutatta meg először magát a Mini Countryman harmadik generációja, mely minden tekintetben nagyobb, mint az elődmodellek eddig bármikor.

A Mini nagyon komolyan veszi a villanyosítást, hiszen a tervek szerint pár éven belül csak és kizárólag elektromos modellek lesznek a palettán. Talán ennek is tudható be, hogy a most bemutatkozott új Mini Countryman generáció első körben villanyosként lepleződött le.

De nem is akárhogy, hanem egyből kétféle elektromos hajtással. Az alap kivitelt a Countryman E képviseli egy motorral, előkerék-meghajtással és 204 lóerőnyi teljesítménnyel. A kétmotoros kivitel már Countryman SE ALL4 néven fut és természetesen mind a két tengelyt hajtja, a rendszer összteljesítménye pedig 313 lóerő.

Mind a két verzióhoz egy 64,7 kWh teljesítményű akkumulátor-csomagot kínál a gyártó, mely WLTP szabvány szerint 462 kilométeres hatótávot képes biztosítani. A gyáriak később sima benzines és hibrid hajtásokat is felvesznek majd a palettára.

Dizájn tekintetében egyértelműen robusztusabb lett a Countryman. Azonban ez nem csak a megjelenésére vonatkozik, hanem a méretére is. Egészen pontosan minden idők legnagyobb Minije az új generáció a maga 4,5 méteres hosszával, de a magasság is gyarapodott 6 centit az elődmodellhez képest.