Erősebb lett az Aston Martin Vantage

Felfrissítette az Aston Martin a Vantage modellt. Nem csak a dizájn alakult át, hanem sikerült még egy kis teljesítményt kipréselni a 4 literes V8-as motorból is.

Az Aston Martin Vantage jelenlegi generációja már 2018 óta jelen van a piacon, így elkerülhetetlenné vált, hogy hozzá nyúljanak a gyáriak egy frissítés erejéig. Ez most meg is történt, azaz bemutatkozott az új modellévre felkészített változat.

Ami elsőre szembetűnő, hogy a Vantage is megkapta a jelenlegi márkaarculatot, azaz elbúcsúztak a vékonyka első fényszórók, helyettük pedig egy hátrafelé jobban elnyúló dizájnt kapnak az új vásárlók. Természetesen a lökhárítók rajzolata is más, például hangsúlyosabbak lettek a légbeömlők. Hátul viszont megmaradt a jellegzetes, hátsó légterelőre felfutó fényforrás.

Újak a 21 colos felnik is, melyekhez opciós extraként karbon-kerámia féktárcsák is rendelhetők. Ezzel nem csak a fékteljesítmény növelhető, hanem mintegy 27 kilóval csökkenthető a rugózatlan tömeg is.

A belső térben az új 10,25 colos infotainment kijelző lehet észlelhető változás, melynek megjelenésével a gyáriak nem számoltak fel a fizikai gombokkal és kapcsolókkal sem. Alapból egy 11 hangszórós 390 wattos hangrendszer jár az autóhoz, de feláras extraként ott figyel a 15 hangszórós, 1170 wattos Bowers & Wilkins lehetősége is.

Ami ezeknél is fontosabb változás, hogy a gyáriak átdolgozták kicsit a 4 literes duplaturbós V8-as motort, mely ennek köszönhetően most már 656 lóerő leadására képes 800 Nm nyomaték mellett. Ezzel most már az új rajtprogramot is beiktatva 3,4 másodperc szükséges csak a 100-as sprinthez, míg a végsebesség 325 kilométeres óránkénti tempóban lett meghatározva.

Természetesen egy Aston Martinnak nem csak gyorsulnia kell jól, hanem a vezethetőségének is parádésnak kell maradnia. Ezért a Vantage futóművéhez is hozzányúltak a frissítésnél, illetve intelligens adaptív lengéscsillapítókat is beépítettek, hogy minden helyzetben a lehető legkedvezőbb tapadást lehessen elérni a sportkocsival.

A frissített Vantage gyártása már elkezdődött, így aki most rendeli meg, az már az új verziót kapja meg várhatóan még a nyár első felében.