A világ leglassabb rendőrautóit állítják szolgálatba Görögországban

A görög kormány egyre nagyobb erőfeszítéseket tesz, hogy a turisták által is kedvelt szigeteken emissziómentes közlekedést alakítsanak ki. Természetesen a hatósági autókat is ehhez alakítják, a Citroen például a világ leglassabb rendőrautóit szállítja le, hogy a Halki sziget rendőrei számára.

Ahogyan arról nemrég mi is beszámoltunk, Görögországban a közlekedés tekintetében zéró emissziós szigetek kialakításába kezdtek a helyi döntéshozók. A Volkswagen például megnyerte Astypalea szigetét, ahol ID modellekből alakítottak ki rendőrségi flottát, most pedig a Citroen kapott lehetőséget, hogy hangtalanul suhanó rendőrautókkal lássa el a Halki szigetet.

A suhanás igazán képletesen értendő, főleg annak tudatában, hogy a flotta egy részét a furcsa Citroen Ami modellek teszik ki, melyek valószínűleg a világ leglassabb rendőrautói címet mondhatják magukénak mostantól. Az Ami ugyanis csupán egy 5,5 kWh teljesítményű akkumulátor csomaggal rendelkezik, mely egy 8 lóerős elektromos motort lát el energiával. Ezzel a specifikációval az autó 45 kilométeres óránkénti maximális sebességgel rendelkezik, egy töltéssel pedig 70 kilométert tud megtenni.

Természetesen szó sincs autópálya-rendőrség szerepkörről, többnyire azért is, mert a parányi sziget kizárólag szűk és kanyargós úthálózattal rendelkezik, ami nem teszi lehetővé a nagysebességű közlekedést. A Citroen azért „használhatóbb” elektromos modelleket is szállít a szigetre, például e-C4 és e-Spacetourer típusokat is.