Az Alpine alá került hivatalosan is a Renault sportkocsi részlege

Renault Sport helyett mostantól Alpine Cars néven működik a francia gyártó teljesítményorientált modellekkel foglalkozó részlege.

Még január elején lengette be először a Renault a hírt, hogy alapos átszervezés várható a jövőben a cég működésében, ami bizony komoly mértékben fogja érinteni márka palettáját is. Ennek az egyik komoly változásnak az eleme lesz, hogy nem lesz több R.S modell a kínálatban, legalábbis az eddig ismert formában nem.

Ezen teljesítményre kihegyezett modellekért felelős Renault Sport részleg ugyanis összeolvad az Alpine márkával és a Formula 1 részleggel, hogy közösen alkossák meg az Alpine Cars elnevezésű társaságot, mely lényegében így a jövőben a franciák sportos irányvonalát képviseli a jövőben.

A lépés érdekessége egyben, hogy az Alpine nemrég bejelentette, hogy a Lotus együttműködésnek köszönhetően nemsokára tisztán elektromos márkaként lesz jelen a piacon. Na de mi lesz akkor a Renault palettáról érkező, teljesítménynövelésre váró modellekkel? A francia anyacég is a villanyosítás mellett döntött, így azok is elektromosak lesznek (nemsokára már a Megane is elérhető lesz ebben a formában), ami pont beleillik az Alpine terveibe. Azaz nem csak a Lotus márkával közösen fejlesztett sportkocsik lehetnek akkumulátoros járgányok, hanem bizony a Renault egykori R.S-ek is felvillanyozzák majd a piacot jelen állás szerint.

„Az Alpine célja, hogy prémium sportmárka legyen az innováció és a technológia élvonalában. Az Alpine Cars a sportjárművek terén szerzett szakértelmével és tapasztalatával jelentős segítség céljaink elérésében.”- mondta Laurent Rossi, az Alpine vezérigazgatója.