Kezelésbe vette az Irmscher a Volkswagen elektromos kisbuszát

Miután a gyáriak számtalan verziót és limitált szériát bemutattak már belőle, a VW ID.Buzz szépen lassan beszivárog a tuningos körökbe is. Most például az Irmscher mutatta be a saját elképzelését.

A Volkswagen ID.Buzz ugyan Magyarországon főként az ára miatt a közel elérhetetlen kategóriát képviseli, de globális szinten mégis egy közkedvelt modellről van szó. Ehhez erősen hozzájárult, hogy a németek a népszerűsítést nem bízták a véletlenre, így a számtalan marketing kampány mellett bőven mutattak be limitált szériákat vagy egyetlen példányban átalakított darabokat.

Most már ott tartunk, hogy szépen lassan a tuning piac is meglátja az autóban a lehetőségeket, így egyre több nevesebb műhely karolja fel az ID.Buzz projekteket. Ezúttal például az Irmscher mutatta be a saját képére alakított elektromos kisbuszt.

A német tuningműhely egyértelműen sportos irányba próbált elmozdulni a lépésével, elég csak a jellegzetes lökhárító toldatokra, küszöbökre, hátsó légterelőre és a 20 colos „New Star” felni szettre gondolni. Ehhez társul még hozzá egy elég jelentős 3 centis ültetés, melynek köszönhetően látványosan lendületesebb az összkép.

A látvány a lényeg, az elektromos hajtásba nem nyúltak bele a mesterek, azaz továbbra is a hátsó tengelyre vezetett 204 lóerőnyi teljesítménnyel számolhatnak a vásárlók. Ha nem csak a sportos látványra mennénk rá, az Irmscher a saját „i Box” rendszerét is kínálja már az ID.Buzz-hoz, ami lényegében kemping járgányt csinál az elektromos kisbuszból a lehajtható ágyaknak, a ki-be szerelhető konyhának és a hordozható zuhanyzónak köszönhetően.