Androidra vált a PSA is

A GM után a PSA csoport is bejelentette, hogy a jövőben Android alapokkal ruházzák fel az infotainment rendszereiket. Egyre több gyártó egyezik meg a Google-val együttműködés tekintetében.

Nagyon úgy tűnik, hogy az egyedileg fejlesztett infotainment rendszerek világa már a múlté, hiszen egyre több gyártó dönt amellett, hogy a mobil eszközöknél tökéletesen működő Android rendszert használja majd fel alapként. A Volvo már korábban megegyezett ezzel kapcsolatban a Google képviselőivel, most pedig a PSA csoport jelentette be, hogy változik a fedélzeti számítógépek kialakítása 2023-tól.

„A PSA csoport folytatja a digitális átalakítást, aminek fontos része a Google-val kötött megegyezés. Az Android Automotive operációs rendszer lehetővé teszi számunkra, hogy a rendszer gyorsabb és hatékonyabb legyen eddig nem látott személyre szabhatóság mellett”- tudatta Christophe Rauturier, a PSA digitális fejlesztésekért felelős igazgatója.

Míg a PSA csak 2023-tól használ majd Androidos rendszereket, a GM már jövőre meglépi ezt az újonnan megjelenő Cadillac, Buick, Chevrolet és GMC modellekben.