Amikor a méret a lényeg

Amerikában mások a méretek, mint nálunk, így lényegében meg sem kéne döbbennünk a 6 ajtós és 9 személyes GMC Sierra pickup átalakításon. Mégsem mehetünk el szó nélkül mellette.

Amerikában az óriási méretű pickupok nem számítanak ritkaságnak. Így, aki ki akar tűnni a tömegből, annak valami extrémmel kell előrukkolnia. Olyannal, mint például az a 2008-as GMC Sierra 3500, mely a Barrett-Jackson’s aukciós portálon tűnt fel a napokban.

Természetesen nem egy alap Sierra 3500 a licit tárgya, hanem egy alaposan meghosszabbított, 6 ajtóval és 9 üléssel rendelkező példányról van szó. Még ez sem lenne kiemelkedő az ottani piacon, csak hogy a plató abszolút nem sínylette meg az utastér kibővítését, ráadásul még helyet kapott rajta két méretes kipufogó is.

Az összképet még brutálisabbá teszi a tovább emelt hasmagasság, a Fusion lökhárító és az egyedi hűtőrácsba épített extra LED fényforrás is. Mindezek mellett a kerékjárati ívekben is ott feszülnek a 22 colos felniken az óriási Toyo Open Country terepgumik.

Belül Alpine infotainment rendszert, A oszlopra szerelt extra műszereket és látványosan megkímélt belteret találhatunk még a harmadik sorban is teljesen használható lábtérrel.

Ahogyan azt sejteni lehet, a kipufogók sem csak díszek, hanem ténylegesen itt tolja ki a károsanyagot a 6,6 literes turbós Duramax dízel, mely 370 lóerőt képes kipréselni magából 890 Nm nyomaték mellett. Emissziós érték? Legyen annyi elég, hogy az aukciós portál is feltünteti, hogy nem minden államban felel meg a követelményeknek.

Nehéz megmondani, hogy mennyiért kel majd el a méretes különlegesség, azonban aki szereti az amerikai megalománia világát, annak érdemes lesz figyelemmel követnie az árverést.