Különleges matricázással bukkant fel egy Ferrari, na de vajon mit szól majd hozzá a gyártó?

Egy igencsak különleges, Dogecoin matricázással ellátott Ferrari F9 Tributo-t sikerült lefotózni Amerikában. Vajon itt is perre megy majd az olasz gyártó, mint pár éve egy másik hasonló megoldás esetében?

Ha egy igazán tehetős ember ki akar lógni a tömegből, akkor azt megteheti például azzal, hogy különleges és drága autót vásárol magának. Persze, még így is beskatulyázza magát egy bizonyos csoportba a szerencsétlen, így lehet még tovább fokozni a dolgot, akár egyedi mintázatokkal is.

Most erre bukkant fel egy kitűnő példa Amerikában, amikor is egy Dogecoin kriptovalutát népszerűsítő Ferrari F8 Tributo-t sikerült valakinek lencsevégre kapnia. A Dogecoin ugyan lényegében viccnek indult a Bitcoin láz alatt, de neves befektetőknek köszönhetően (pl Elon Musk) igencsak felszaladt az árfolyama az idei évben, így nem lenne meglepő, ha a tulaj ilyen jellegű gyarapodásnak köszönhetően vásárolhatta volna meg az autóját, ami persze egyből megmagyarázná a büszke matricázást is.

Igen ám, csak hogy a Ferrari pont nem arról híres, hogy tétlenül nézi az extrém mintázatokat, ugyanis szerintük ez árt a cég hírnevének és nívójának. Elég csak DJ Deadmau5 Nyan Cat mintás 458 Italia átiratára gondolni még 2014-ben, amikor is a Ferrari jogi útra terelte az ügyet és kötelezte a tulajt az eredeti állapothoz hasonló megjelenés visszaállítására, vagy legalább valami komolyabb megalkotására. Mit lépett akkor a neves producer és lemezlovas? Eladta a Ferrarit és átültette a dizájnt egy Lamborghinire. Sőt, a Nissan a felhajtásban rejlő marketing lehetőségeket felhasználva maga ajánlotta fel, hogy az ismert festéssel szállítják már le neki az új GT-R modelljét is.