Amerikában elindult a Mercedes havidíjas feliratkozós rendszere, már AMG modelleket is lehet így vezetni

Amerikában a Mercedes elrajtoltatta a havidíjas feliratkozós rendszerét, mely fix havidíjas áron működik és egy bizonyos kategórián belül bármilyen autót kérhetsz érte mindennapi használatra. Akár AMG modelleket is, persze igen borsos áron.

Egyre több gyártó kínál feliratkozós szolgáltatást, azaz havidíjas rendszerrel lehet autókat váltogatni. Elsőre furcsának tűnhet a szolgáltatás, viszont sokan váltanak erre a „lízingelési” módra világszerte.

A lényeg, hogy a szokványos lízingeléssel ellentétben ilyen esetekben nem egy adott autót használ az ember, hanem ha úgy tartja kedve, akkor egy kategórián belül akár havonta is cserélgetheti a járgányokat. A Mercedes Amerikában például most már négy különféle lehetőséget is kínál, melynek a tetején az AMG Exclusive csomag áll. Ezt választva havi potom 3595 dollár, vagyis több mint 1 millió forint ellenében bárki beülhet az AMG paletta bármelyikébe, akár egy AMG GT63 S-be is, majd egy hónappal később, a jó idő beköszöntével egy GT Roadsterre cserélheti le azt.

Egyelőre Európában nem tervezik a feliratkozós rendszer elindítását, de mivel egyre több gyártó áll elő a saját elképzelésével, idővel elkerülhetetlen lesz, hogy itt is elfogadottá váljon az új rendszer.