Amerika ünnepi Priust kapott

A globális piacra lépésének huszadik évfordulóját ünnepli a Toyota Prius, ezért összeraktak egy ünnepi kivitelt is a japánok. Sajnos mi nem kapunk belőle.

A Toyota Prius, a hibrid autózás legnagyobb úttörője ugyan hivatalosan 25 éve mutatta meg magát először a nagyközönségnek, ám a globális piacra lépésre ez után még öt egész esztendőt kellett várnia a vásárlóknak. Ezt a kerek dátumot ünnepli most a Toyota egy egyedi széria erejéig.

Az ünnepi Prius jellegzetessége, hogy összesen 2020 példányban készül el és csak két színben választható: gyöngyház fehér és metálpiros, fele-fele arányban. Ezen felül a fekete elemek megléte is árulkodó lehet. Ilyen árnyalatban pompáznak ugyanis a tükrök, a ködfényszóró keretei, a felnik és a belső díszítő elemek is.

A hajtásláncot és a technikát tekintve a Prius 2020 Edition teljesen megegyezik az alap elsőkerekes kivitellel, viszont a felszereltsége jóval gazdagabb annál. Alapáron jár például a Safety Sense 2.0 csomag is, mely olyan elemeket tartalmaz, mint a sötétben is működő gyalogosfelismerő rendszer vagy éppen a megállást és újra elindulást is lehetővé tévő adaptív tempomat.

Tényleg jól hangzik az összeállítás, szívesen ünnepelnénk mi is vele, azonban hivatalosan nem tehetjük meg: a Toyota csak és kizárólag Észak-Amerikában teszi elérhetővé az egyedi Priust.