Már Targa kivitelben is kapható a Porsche 911 új generációja

A Porsche a 911 előző generációjával hozta vissza a legendás targatetős elrendezést, most viszont már a jelenlegi 992-es széria is kapható ebben a formában.

A Porsche tovább bővítette a 992-es szériás 911 modell palettáját. A kupé és a kabrió után ugyanis most itt van a Targa változat is, mely a jól bevált régi receptet alkalmazza új köntösben.

A tetőpanelt eltüntető mechanizmus ugyanis maradt a régi, azaz most is 19 másodpercre van szüksége a nyitáshoz és a záráshoz, a műszaki tartalom azonban a legújabb fejlesztéseket tartalmazza. Ilyen például, hogy a Targa esetében is kérhető az új hétsebességes manuális váltó, melyhez ajándékként hozzá tartozik a Sport Chrono csomag is. Az opciós tételek listáján ráadásul találhatunk olyan finomságokat is, mint például a 3D térkép adatokat és az érvényes sebességkorlátozásokat is figyelemmel kísérő InnoDrive adaptív tempomat, vagy az előre betáplált akadályok esetén a kocsi orrát négy centivel megemelő Smartlift rendszer.

A 911 Targa kezdetben csakis összkerék meghajtással kérhető, 4 illetve 4S megjelöléssel. Mindkettőben a már ismert háromliteres hathengeres benzines egység dolgozik, de a teljesítmény más: az előbbihez 385 míg az utóbbihoz már 450 lóerő jár.