A Volkswagen is a segélyhívó rendszer hibájával küszködik

Az AMG GT után az új Volkswagen Golf esetében is fény derült az eCall segélyhívó rendszer hibájára. A gyártó visszatartja addig a megrendelt autókat, míg nem oldják meg a problémát.

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Mercedes az AMG GT sportkocsira írt ki egy visszahívást, mivel az eCall segélyhívó modul megbolondulhat és megtévesztő adatokat küldhet el baleset bekövetkezésekor a mentőegységeknek. Most kiderült, hogy a Volkswagen Golf is ugyanezzel a hibával küzd.

A rendszer működési zavarára egy rutinellenőrzés világított rá, amit valószínűleg a Mercedes után ejtettek meg a VW szakijai. Az egymástól független gyártó ráadásul hasonló hibajelenségekről számolt be, ami egyre inkább arra enged következtetni, hogy nem ők hibáztak, hanem a beszállító által küldött modulok és azok kábelezése lehet a probléma forrása.

A Mercedessel ellentétben, aki a kábeleket is ellenőrzi, a VW azonban egy szoftveres frissítésben látja a hiba megoldását, amit 1-2 héten belül meg is ejtenek az összes érintett autónál. Addig viszont senki sem kapja meg a megrendelt 8-as Golf példányát, nehogy komolyabb baj történjen az elsőre talán jelentéktelennek tűnő hiányosságból.