Kezelésbe veszi a Gazoo Racing a Prius legújabb generációját is

A Toyota a Prius legújabb generációjával több szempontból is szintet lépett, hiszen nem csak a sorozat legjobban kinéző darabját, hanem egyben az eddigi legerősebbet is letették az asztalra a japánok. Ez még tovább fokozódik a jövőben, ugyanis a Gazoo Racing is kezelésbe veszi a konnektoros hibridet.

A Toyota lényegében a hibrid autózás úttörőjének számít a Prius modellnek köszönhetően. Igazi sikersztoriról beszélhetünk, abban viszont a legtöbb ember egyetért, hogy az eladásokat nem a dizájn megoldások generálták ebben az esetben.

Ezt javította ki a legújabb generáció, melynek a megjelenése már kellően sportos és fiatalos, ráadásul a továbbfejlesztett hajtásnak köszönhetően végre lóerők tekintetében sem áll rosszul az ikonikus modell, főleg a konnektoros hibrid variáns esetében, ahol a 2 literes erőforrásra épülő rendszer összteljesítménye 223 lóerőre tehető.

Éppen ezért, ezt a kivitelt veszi majd alapul a Gazoo Racing is a teljesítményre még jobban kihegyezett átirat elkészítéséhez. Bizony, a Toyota történetében először lesz Prius GRMN a japán Best Car információi szerint.

Arról nincsenek pontos információk, hogy a hajtáslánc teljesítményét mennyire húzzák fel a gyáriak, az viszont már megerősítést nyert, hogy nem csak erősebb lesz a GRMN változat, hanem javítanak a karosszéria merevségén, illetve a futómű is keményebb beállítást kap. Természetesen kívül sportosabb megjelenésre számíthatunk, illetve a gyáriak a belsőt is kezelésbe veszik a jelentések szerint.

Arról egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor érkezik meg a teljesítményre kihegyezett Prius, de mivel egyelőre csak a gyári szivárogtatás szintjén tartunk, inkább esélyesebb 2024 első fele, mint a 2023-as év vége.