Amarok, mellyel az Északi-sarkvidék is bevehető

Az izlandi terepjáró specialista Arctic Trucks legújabb projektje egy VW Amarok, mellyel az Északi-sarkvidék meghódítása sem lehet akadály.

Az izlandi Arctic Trucks műhely arról híres, hogy világ színvonalon készít fel terepjárókat arra, hogy tényleg extrém körülmények között is használhatóak legyenek. Most egy olyan járgányt hoztak össze, mely kimondottan expedíciós feladatot tud ellátni.

A projekthez egy Volkswagen Amarokot választottak ki, részben a gyári terepjáró képességei, részben pedig az erős motorja miatt. A karosszérián emeltek még 2,5 centit, a kerékjárati íveket pedig műanyag elemekkel szélesítették ki, hogy a 315/70R17-es extrém terepgumik is elférjenek. A motorhoz nem nyúltak a srácok, az Amarok AT35 3 literes V6-os dízel egysége ugyanis már gyári állapotban bőven elég, akármire is akarjuk használni a járgányunkat.

Ami viszont változott a gyári állapothoz képest, az az Amarok felszereltsége. A felkészített változatban például találhatunk tűzoltó berendezést, szerszámos ládát, kézi reflektorokat, defibrillátort, hordozható áramfejlesztőt, URH rádiót és még egy beépített kávégépet is.