Új generációt kapott a Maserati GranCabrio

A kupé változat után a Maserati kabriója is visszatért a kínálatba, azaz megérkezett a GranCabrio következő generációja. Első körben V6-os benzines motorral debütált az autó, de nemsokára érkezik a teljesen elektromos kivitel is.

A Maserati a GranTourismo modellt pár évnyi kihagyás után tavaly emelte vissza a palettára, most pedig a kabrió változat legújabb generációját mutatták be.

A dizájn alapvetően ennek megfelelően már ismerős lehet azoknak, akik követik a Maserati tevékenységét. Természetesen azért a kabrió megoldás valamelyest megváltoztatta az összképet, nem is éppen rossz irányba.

A GranCabrio ugyanis egy kimondottan elegáns 2+2-üléssel rendelkező autó lett, melynek vászonból készült teteje 14 másodperc alatt tűnik el a csomagtérben és akár 50 kilométeres óránkénti tempóig is üzemeltethető a nyitó-záró mechanizmus. Magát a folyamatot ráadásul már nem egy fizikai gomb nyomva tartásával intézhetjük el, hanem az infotainment rendszer megfelelő menüjében vagy pedig a megfelelő kézlendítéssel.

Természetesen, a mai kor követelményeinek megfelelően a műszeregység is teljesen digitális, illetve egy harmadik érintőképernyő is feltűnt, melyen kimondottan a klimatizálással kapcsolatos dolgokat intézhetjük el.

Motorizáltság tekintetében első körben a benzines változat érkezik meg, melyben a márka 3 literes V6-os Nettuno erőforrása dolgozik 550 lóerős teljesítménnyel. Később azonban, amolyan belépő szint szerepet betöltve elérhető lesz ugyan ez a motor 490 lóerős kivitelben is.

Természetesen a Maserati villanyosítási tervei között szerepel a GranTourismo és a GranCabrio is, így nemsokára bemutatkozik a teljesen elektromos Folgore változat is, melynek három elektromos motorja 761 lóerőt biztosít majd egyelőre ismeretlen hatótáv mellett.