Nem áll le a Kia, további elektromos SUV modellek érkeznek

A Kia az EV6 elektromos autóval kezdett neki története legnagyobb villanyosítási akciójának, melyet nemsokára két másik elektromos SUV is követ majd. Egyet Amerikának, egyet pedig Európának dedikálnak majd a koreaiak.

A Kia még csak nemrég rántotta le a leplet az impozáns adatokkal és technikai tudással felvértezett EV6-ról, most máris itt vannak az első hírek a villanyosítási offenzíva következő katonáiról. A koreaiak továbbra is az SUV-k világában próbálnak minél többet letenni az asztalra, így az érkező elektromos autók is ebben a kategóriában mérettetik meg majd magukat.

Az Auto Express magazin tudomására jutott ugyanis, hogy a gyártó következő modellje egy kimondottan nagyméretű elektromos lesz, melyet kifejezetten az amerikai piacra szánnak a gyáriak. Egyelőre ennél többet nem árult el Sjoerd Knipping, a Kia termékekért felelős igazgató, de várhatóan EV7 vagy EV8 néven mutatják majd be a koreaiak amerikai zászlóshajóját.

A szintén készülő európai modellről már többet lehet tudni. Ez a Hyundai-Kia Electric-Global Modular Platform (E-GMP) padlólemezére épül majd fel, méreteit tekintve pedig a Sportage villanyos alternatívája lesz és EV4 néven kerül a szalonokba a tervek szerint 2022 végén. A technikai részletekről még itt sem esett szó, de logikus döntés lenne a már az EV6 esetén kipróbált hajtáslánc átültetése, mely 77,4 kWh-s akkumulátor csomagot jelent akár 321 lóerőt leadni képes elektromos motorokkal megfűszerezve.

(a képeken a Kia EV6 látható)