Tesztek

Vezettük: Toyota Corolla 2023

Brüsszelben jártunk a felfrissített Toyota Corolla bemutatóján, részlegesen álcázott, -majdnem kész- prototípusokat vallattunk. Kívülről csak a műanyagok és a lámpák módosultak némileg. Új színek, új felnik kerültek a kínálatba, az igazi nóvum inkább a motorház alatt keresendő.

Élhető hidrogén? Teszten a Toyota Mirai

Mint a frissen megégetett ujjbegyre spriccelt Irix, úgy csillapítja az első, 2014-ben bemutatott Mirai által a retinánkba sült, hólyagos sebet az újabb generáció látványa. Ha létezik két autó, amely szegről-végről sem hasonlít egymáshoz (leszámítva a maszk formáját), akkor ez a kettő az. Hála a jó égnek, tegyük gyorsan hozzá. A Jehova, pontosabban a Toyota megkönyörült rajtunk, ilyen is előfordul néha.

SUV-nak jó, de Jaguart találsz jobbat is

Ha Jaguar akkor sportkocsi. Legalábbis ez élt a köztudatban egészen 2016-ig amikor megjelent első SUV a kínálatban. Az akkori F-pace a Volvo XC60-nal és BMW X3-mal közös méretosztályba érkezett méghozzá zajos sikerrel. Most a frissítés után a 204 lóerős 2 literes mild hibrid dízel motorral és összkerék hajtással szerelt verzió járt nálunk.

Család, üzlet, kikapcsolódás: T7 Multivan

A Volkswagen Multivan története az 1979-ben bemutatott T3-as szériájú Transporterig nyúlik vissza.  A Multivan volt az igazi, nagycsaládos svájcibicska: soküléses, tágas, variálható belső tér.  Miben tudott még többet a konkurenseinél? A gyártás kezdetétől választható volt benzinmotor is a dízel üzeműek mellé, a vízhűtéses boxerek erősek voltak és a motorzaj alig szűrődött be az utastérbe, főleg megpakolt csomagtér esetén. A kor kishaszongépjárművei közül kiemelkedő utazási komfortot nyújtott a Volkswagen Multivan. Ugorjunk az időben, a 2022-ben már sokkal több kell a Multivan ígérethez, nézzük mit tud a legújabb T7.

Megint van igazi Citroen!- Citroen C5X bemutató

Amikor az új Giuliát bemutatta az Alfa Romeo, mindenki visszafojtott lélegzettel várta: vajon képes lesz-e a frissen elénk tett hátsókerekes autó felnőni ahhoz a legendához, amit a hatvanas évek Giuliái súlyos örökségként maguk után hagytak? Legalább mi, az újságírók fellélegeztünk akkor. Műszaki és élvezeti értelemben a Giulia a legjobb autó, amit ma gyártanak, pláne azon az áron, amennyiért mérik.

Az utolsó szalmaszál?- Toyota GR86 bemutató

Létezik még egy autó – meghúzódva a mai guruló tabletek vezetési élménytől távoli világában – amely könnyű súlyával, őszinteségével és a vezetés örömét elérhető áron kínálva életben tartja a reményt a lassan elfogyó autóbuzikban. Azokban, akik élvezik, ahogyan eljutnak A-ból B-be, vagy A-ból A-ba, vagy akár körbe-körbe.

Egy új világ Astrája- Opel Astra bemutató

Szépnek szép, Opelnek meg nagyon Opelnek tűnik, ha a jelen idő legütősebb márka-formajegyeit nézem – a Vizor nevű, fekete, meredek peremes maszkot az orrán, a hosszanti gerincet a kagylóhéj-géptetőn, a sallangmentesített, szögletes karosszériát, s a hokiütő formájú nappali fényeket… Ránézésre a legtöbbünknek az ugrik be – kéne.