A Passat is a Volkswagen elektromos átállásának egyik eszköze lehet

Mostanság sok figyelmet kap a Volkswagen egyik legismertebb modellje, a Passat. Ide-oda pakolgatják a gyártását, majd pedig egy gyári illetékes árulja el, hogy a következő generáció már tisztán elektromos lehet.

A Volkswagen háza táján mostanság igencsak gyorsan történnek a dolgok. Hivatalosan is megkezdték az elektromos átállást, aminek köszönhetően egy darabig kérdésessé vált a Passat sorsa. A német üzemben nem maradhatott ugyanis a gyártása, hiszen kell a kapacitás az új elektromos modelleknek, így felmerült, hogy Törökországban folytatódik a nagy múltú VW összeszerelése.

Most még egyet csavartak a dolgon a németek, ugyanis a márka amerikai képviseletének a vezetője, Johan de Nysschen kotyogta ki, hogy a következő Passat már nem lesz elérhető belsőégésű motorral.

Bizony, úgy tűnik, hogy a Volkswagen ezt a típust is az elektromos palettába olvasztja majd be, ám az egyelőre nem derült ki, hogy mikor. Az biztos, hogy a Passat nemrég kapott modellfrissítést, így pár évet még biztos a jelenlegi formában lesz kapható, legalábbis Európában. Amerikában viszont más a helyzet, ott ugyanis már csaknem egy évtizede nem módosították érdemben az autót (igen, más az ottani Passat, mint amit itt lehet kapni), így lassan égető szükség lesz a változtatásra. Minden esetre lehetnek még érdekes fordulatok a Passat sztoriban, azaz jelen esetben hivatalosan a VW útjai még tényleg kifürkészhetetlenek.