Egyedi megjelenéssel és erősebb motorral vág neki a 2020-as modellévnek a Ford GT

A Ford egy kicsit átdolgozta a szupersportkocsiját a 2020-as évre. A frissítés egyedi megjelenést, gazdagabb felszereltséget és erősebb motort jelent.

Ugyan még mondhatni friss és amúgy sem lehet megunni, a Ford mégis hozzányúlt picit a GT szupersportkocsihoz, hogy megújult erővel ugorjanak neki a 2020-as modellévnek.

A frissítés leglátványosabb eleme az a két speciális megjelenés, melyet mostantól kérhetnek a vásárlók. Az első lehetőség, hogy festés nélkül hagyják a gyáriak a karbonszálas karosszériát, illetve ebben az esetben ingyen jár a karbon felni is az autóhoz. Ha ez nem jön be valakinek, akkor érdemes elgondolkodni a legendás Gulf Racing fényezésben, ezzel megemlékezve a történelmi Le Mans-i  győzelemről.

Ennél is fontosabb, hogy mostantól 13 lóerővel erősebb a 3,5 literes V6-os benzines motor a GT-ben, így már 660 lóerővel gazdálkodhatnak a szerencsés tulajdonosok. Sokat nyom még a latba, hogy áttervezték a hűtőrendszert is, aminek köszönhetően mintegy 50 százalékkal javult a sportkocsi légellenállása, azaz ténylegesen stabilabb és gyorsabb lett.

A hangzásról most már alapáron az eddig 10 ezer dolláros tételnek számító Akrapovic kipufogórendszer gondoskodik, ami egyben 4 kilogrammos súlycsökkenést is eredményez a könnyebb felépítés miatt.