A dízel után a sima benzines Corolla változatokat is kukázza a Toyota, egyelőre Angliában

A Toyota komolyan veszi a környezetvédelem kérdését, így első körben a dízel motorokat szórták ki a palettából Európában, most pedig a sima benzines Corollákat is kiirtják a kínálatból Angliában. 

A Toyota már korábban leszámolt a dízel motorokkal az új Corolla palettájában, most pedig úgy tűnik, hogy már a sima benzines variánsokat sem tűrik meg sokáig. Az angol piacon ugyanis mostantól csak és kizárólag a hibrid hajtáslánc kérhető hozzá, azaz hagyományos klasszikus egymotoros kivitelt már nem fognak árusítani ebben a térségben.

Nálunk egyelőre még megmarad a sima benzines kínálat is, bár itt is érezhető, hogy a gyártó egyre inkább a hibrid vonalra tolja át a vásárlókat különböző akciókkal és marketing hadjáratokkal, bár ebben a térségben még mindig az 1,6 literes szívó változat a legolcsóbb. Ez egyben azt is jelenti, hogy az átállás már Európa szerte megkezdődött, így nem lenne meglepő, hogy az angol részleg után a komplett európai Toyota képviselet is csak a hibrid megoldásokat hagyná meg akár már egy jövő évben esedékes bejelentés után.