A DBX-nek kell megmentenie az Aston Martint a katasztrofális 2019-es év után

Az Aston Martin kimondottan rossz üzleti évet zárt, ami főként a kereslet visszaesése és a nem várt tőzsdemozgás miatt alakult ki. A nemsokára érkező DBX szabadidő modelltől várják a megváltást a gyáriak.

Nem zárt túl acélos évet az Aston Martin, aminek köszönhetően gyakorlatilag sikerült egy év alatt megfeleznie a profitját. Érthető módon a márka menedzsmentje azonnal megkongatta a vészharangot, ami miatt a későbbiekben alapvetően kell majd átdolgozni a márka üzleti modelljét.

A rossz helyzet főként a kereslet visszaesése miatt alakult ki, ami miatt nem tervezett akciókat kellett a márkának meghirdetnie. Mindezek mellett az Aston tőzsdei szereplése sem alakult túl jól, a részvényeik ára ugyanis egy év alatt 19 fontról 4 fontra zuhant, ami csaknem 4 milliárd dolláros veszteséget jelent a 2018 október és 2019 december közötti időszakban.

Az Aston Martin vezetősége nem titkoltan a nemsokára szalonokba kerülő DBX szabadidő modelltől várja a megváltást, az előzetes felmérések szerint ugyanis ez lesz az a modell, mely nemes egyszerűséggel megsokszorozza a megrendeléseket alig pár hónap alatt.