A belső panelek rezegtetésében látja az audio rendszerek jövőjét a Sennheiser

A Sennheiser és a Continental mutatta be azt az audio rendszer elképzelést, mely a sok hangszórót kiváltaná egyetlen naggyal: magával az autóval.

A Sennheiser és a Continental közösen dolgozta ki azt az audio rendszert, mely a fejlesztők szerint a hangszórók nélküli zenehallgatást teszi lehetővé, igazság szerint pedig inkább az autóból csinál egyetlen nagy méretű hangszórót.

Az ötletet a hegedő felépítése adta, ami a húrok rezgését felhasználva a hangszer testével gerjeszt hangokat. Jelen esetben az autóban a húrok szerepét egy speciális rezegtető fej tölti be, míg a hangszer teste a belső panelekből áll össze. Bizony, lényegében a körülöttünk rezgő belső részek bocsátanak ki hangokat, amiből a zene lesz.

Az új megoldás nem csak letisztultabb belső formával jár, hanem a szakik szerint súlyt is lehet spórolni vele, hiszen nincs szükség nagy hangszórókra, mágnesekre és membránokra a hasonló hatás eléréséhez. Hogy hosszú távon mennyire tesz jót az illesztéseknek a rezegtetés, az már megint egy másik kérdés…