Nagy durranással ünnepelhet idén a Honda

A Honda a fennállásának 75 éves évfordulóját ünnepli idén. A gyártó alelnöke szerint ebből az apropóból egy új sportkocsi premierje is esélyes lehet még idén.

Ha kerek évfordulókról van szó, akkor a Honda szereti odatenni magát valami különlegességgel. Elég arra gondolni, hogy a japán márka fennállásának ötvenedik évfordulóján mutatták be a ma már legendásnak számító S2000-es modellt. Most pedig ott tartunk, hogy eltelt 25 év, így megint aktuális lehet valami nagy durranásnak számító premier.

Bár eddig nem igazán lehetett hallani nagy előkészületekről, most Tom Gardner, a Honda európai alelnöke törte meg a csendet egy sejtelmes nyilatkozattal. Az Autocar magazin kérdezte meg az alelnököt, hogy lesz-e nagy bemutató esetleg a jeles évfordulóra tekintettel.

„Imádjuk a sportkocsikat. Elkötelezettek vagyunk a teljesítmény felé és nagyon hálásak vagyunk a kedvező visszajelzésekért, melyeket az új Civic Type R kapcsán kaptunk. Hatalmas az igény az autóra és a teljesítményre, amit nyújt. Nagyon élveztük, hogy az elmúlt hónapban Nürburgring rekordot döntött a kocsi, ez fontos része a márkánknak. Figyelünk a mostani évfordulóra is, hiszen az ötvenedikre ott volt az S2000-es. Ki tudja, most mi lesz.” – mondta Gardner, azaz valamivel tényleg készülődhetnek a gyáriak.

Ennél pontosabbat azonban jelenleg nehéz megállapítani, bár évek óta pletykaként kering, hogy visszatér az S2000 egy újabb generációval. Ki tudja, talán ennek a lépésnek lehetünk nemsokára szemtanúi.