1000 kilométeres elektromos hatótávra törekszik a Volvo

A Volvo már egy ideje nem titkolja, hogy mindent az elektromos kártyára tesznek fel. Most pedig az is kiderült, hogy miként szeretnének majd kitűnni a tömegből.

A Geely fennhatósága alá tartozó Volvo nem titkoltan már évek óta az elektromos autózás korára készül. Ennek köszönhető, hogy sorra kerülnek ki az utcára a villanyos fejlesztések (Polestar szinten is), sőt, mivel az első lépcsőt a Recharge modellekkel már meg is lépték, van kapacitásuk és idejük arra is, hogy a további teendőket tervezgessék. A márka vezetősége most ezekről a tervekről számolt be, ráadásul igencsak érdekes felvetésekkel.

Először is kiderült, hogy a Recharge, azaz tisztán elektromos paletta következő tagja az XC90 utódja lesz valamikor 2022 folyamán, ráadásul ez a kocsi már nem csak felveszi majd az áramot, hanem képes lesz visszatáplálni azt a hálózatba, ha éppen arra van szükség.

Ez miért jó? Lehet elektromos eszközöket működtetni a természet lágy ölén, vagy például egy áramszünet esetén a ház áramellátását is képes lehet ellátni az előre feltöltött autónk.

Mindez szép és jó, de nem elég! Ezért a Volvo kimondta, hogy a cél az 1000 kilométeres elektromos hatótáv elérése, ráadásul úgy, hogy a jelenlegi töltési időt a felére csökkentik közben. Hogy pontosan ez hogyan fog megvalósulni, arról nem beszéltek még pontosabban, annyi viszont biztos, hogy nem egyedül dolgoznak a szent ügyön, hanem a Northvolt cég szakembereit is segítségül hívták a probléma megoldásában.