A Volvo leveszi a kezét a Polestarról

A Volvo bejelentette, hogy nem finanszírozza tovább a Polestar márkát, hanem inkább átadja a lehetőséget a Geely Holdingnak. A kínai cégóriás üdvözölte a döntést.

A Polestar márkát a legtöbb ember a Volvóval azonosítja, ami nem is véletlen, hiszen egykoron olyan felállással voltak jelen, mint mondjuk a Mercedes és az AMG, azaz gyári modellek tuningolásával foglalkoztak. Aztán jött a külön márkaként jelenlét és a saját termékpaletta, de még mindig többnyire Volvo finanszírozással.

Most ezen változtat a svéd gyártó a Reuters információi szerint, azaz a Volvo vezetősége kijelentette, hogy nem ölnek több pénzt a Polestarba, hanem átadják inkább a felelősséget az anyacégnek, a Geely Holdingnak. A Volvo Cars jelenleg még 48 százalékos részesedéssel rendelkezik a Polestarban, de a tervek szerint ezzel a döntéssel a Geely lesz a jövőben a márka kizárólagos nagytulajdonosa, akik üdvözölték is a döntést.

A döntés mögött az állhat, hogy a Polestar mostanság nem büszkélkedhet kimagasló eredményekkel, sőt a piaci kihívások miatt éppen 15 százalékos munkaerő-leépítést terveznek.

A Geely elmondta, hogy örülnek annak, hogy a Volvo a saját fejlesztéseire fordítja az anyagi forrásait, ők pedig nem fordítanak hátat a Polestar márkának, azaz a jövőben is megkapnak minden szükséges pénzügyi támogatást.