Kínai elektromos buszlimuzint csomagol át a Volvo

A Volvo kimondottan az ázsiai piacra készül egy különlegességgel, egészen pontosan egy elektromos buszlimuzinnal.

Egy időben talán a legkedveltebb kategória volt, most már pedig szépen lassan ki is kopott a köztudatból. Ez bizony a buszlimuzinok kategóriája, talán a legpraktikusabb közlekedési forma, amennyiben sok emberrel és csomaggal kell közlekedni.

A jó hír, hogy nem mindenhol mondtak még le az ilyen nagyméretű személyszállító dobozokról, egészen pontosan Ázsiában még mindig szép számban keresik őket a vásárlók. Talán ezért is döntött úgy a Volvo, hogy ők is piacra dobnak egy ilyen járgányt az ottani piacra, természetesen már modern technikával és megjelenéssel.

Ez annyit tesz, hogy természetesen tisztán elektromos meghajtással készül majd el az autó, ráadásul nem is kell sok-sok évnyi fejlesztésre gondolni, hiszen a Volvo márkát is birtokló Geely egyik almárkájának már van egy pontosan ilyen paraméterekkel rendelkező autója. Ez pedig nem más, mint a Zeekr 009, mely két elektromos motorral rendelkezik, melyek összesen 541 lóerős teljesítményt képes leadni. A motorokhoz az energiát egy 140 kWh-ás aksicsomag biztosítja, mellyel 822 kilométert képes megtenni a kisbusz egyetlen töltéssel.

A Volvo újdonsága tehát jó eséllyel ennek a járműnek az újracsomagolt változata lesz, de egyelőre semmit nem lehet pontosabban tudni róla. Azt kivéve, hogy már az év első felében bemutatják a tanulmány változatot, majd a gyári ütemterv szerint év végén meg is érkezik a széria változat.