SUV és kombi keveréke lesz az új Volvo XC90

A tavaly bemutatkozott Volvo Recharge tanulmány sorozatgyártásra érett változata lesz az új XC90 generáció. A gyáriak most elárulták, hogy nem fog sok minden megváltozni, azaz tényleg egy SUV-kombi variánsra számíthatnak a jövőben a vásárlók.

A Volvo még tavaly mutatta be a Recharge tanulmányt, melyet már akkor sokan a következő XC90 generációnak tudtak be. Most kiderült, hogy nem is tévedtek, a gyáriak ugyanis megerősítették, hogy gőzerővel halad a fejlesztés.

A külső megjelenést tekintve a svédek szerint már csak pár változtatásra számíthatunk. Egy picit más rajzolatot kapnak a fényszórók és kilincsek kerülnek az ajtókra, melyeket normális méretű oszlopok fognak majd közre. A felnik mérete is csökken majd, ám ezzel ki is merül a változások listája. Ez egyben azt is jelenti, hogy a következő XC90 nem egy sima SUV modell lesz, hanem a kategóriát keveri a kombik világával is.

A gyáriak azt is elárulták, hogy ezzel a Volvo gazdag kombis múltja előtt tisztelegnek majd, illetve az olyan vásárlókat célozzák meg, akiknek tetszenek a puttonyos karosszéria megoldások, de nem akarnak lemondani az SUV-k magas üléspozíciójáról sem.

A belső térben természetesen sokat alakítanak még a tervezők, a különálló ülések helyett szokványos megoldást kapunk majd 7 személyes kialakításban, illetve a műszerfal is vaskosabb formában kerül majd sorozatgyártásba.

A hajtásláncokról egyelőre annyit lehet tudni, hogy bár a Recharge koncepció alapvetően elektromosnak készült, az XC90 esetében emellett lesznek még benzines alternatívák is. A hivatalos premier jövőre várható, az értékesítés megkezdésére viszont csak 2023-ban kerül majd sor.