Itt az új Suzuki Ignis

A Baleno után újabb ismert modell tér vissza a Suzuki kínálatába, a tokiói autószalonon ugyanis hamarosan bemutatkozik az Ignis új generációja.

Ismét lesz Ignis a Suzuki választékában, a tokiói autószalonon mutatkozik be a kiskocsi legújabb generációja. A márciusban, Genfben leleplezett két koncepcióautó közül az iK-2 már megjelent szériagyártásra kész változatban, az a modell a jövő év elején érkezik a piacra Baleno néven. A másik prototípus, az iM-4 is egy jól ismert néven tér vissza, ez lesz az Ignis új generációja.

Az újdonság 3,7 méteres hossza, 1,66 méteres szélessége és 1,6 méteres magassága azt jelenti, hogy a nálunk gyártott népszerű elődjénél hét centivel rövidebb, ugyanakkor öttel szélesebb és hárommal magasabb lesz a kocsi. A formája pedig igazán eredeti, hiszen a motorházfedele a Vitarához hasonló, oldalról és hátulról pedig a Suzuki hetvenes évekbeli japán modelljeit idézi. A belső térben színes burkolatokat és modern érintőképernyős rendszert találunk.

A motorkínálat ugyanaz, mint a Baleno esetében, az alapmodellt a Swiftből ismerős 1,2 literes, négyhengeres benzinessel szerelik, amely enyhe hibridként működő start-stop rendszert kaphat, helyette pedig a vadonatúj fejlesztésű, ezer köbcentis, háromhengeres, turbós benzinmotort lehet választani. Az opciók között fokozatmentes automata sebességváltó és összkerékhajtás is elérhető lesz. Tokióban a japán piacra szánt, jobbkormányos Ignis mutatkozik be, de hamarosan az európai kivitel is megjelenik, amely a jövő év végén kerül az itteni kereskedésekbe.