850 lóerős lett a GLE Coupé

Elkészült a Mercedes-Benz GLE Coupé átalakításával a Brabus, a német műhely 850 lóerőt hozott ki a külsejében is elképesztővé vált kupé-terepjáróból.

A Mercedes-Benz legújabb kupé-terepjárója ideális alap a tuninggal foglalkozó műhelyek számára, hiszen a meglehetősen meggyőző fellépésű alapváltozatot néhány módosítással még lehengerlőbbé lehet varázsolni. A Brabus is így tett, hiszen 23 colos könnyűfém kerekekkel, valamint szénszálas anyagból készült karosszéria-kiegészítőkkel igazi nehézbombázóvá változtatta a német kupé-terepjárót.

A munkához a Mercedes-AMG GLE 63 Coupé kivitelt vették alapul, az eredeti 5,5 literes, biturbó V8-as motornak pedig nem csupán a vezérlő szoftverét és a turbónyomását módosították, hanem a hengerűrtartalmát is 6 literesre növelték. A Brabus 850 6.0 ezért a nevéhez illően 850 lóerős teljesítményre képes, az eredeti 700 Nm helyett pedig 1450 Nm forgatónyomatékot ad le! A módosításoknak köszönhetően a GLE Coupé már 3,8 másodperc alatt eléri álló helyzetből a százas tempót, a végsebességét pedig csak 320 km/óránál korlátozza az elektronika.