Nem aprózza el az Alpine, már öt elektromos modellt jelentettek be az elkövetkező évekre

A Renault márkától egyre inkább függetlenedő Alpine mondhatni, hogy állást foglalt a belsőégésű motorok és az elektromos hajtás kérdésében. Már öt darab tervezett villanyos modellnél tartanak 2030 előtt.

A villanyos átállás jelen állás szerint gyakorlatilag elkerülhetetlen az autózás világában, a legtöbb gyártó viszont próbálja húzni-halasztani a kérdést és a lehető legtovább életben tartani a belsőégésű motorral szerelt palettát is. Persze, vannak kivételek, mint például az Alpine, aki olyan fejest ugrik az elektrontengerbe, hogy a márka termékeihez és Renault átirataihoz szokott fanatikus elkerülhetetlenül felszisszen.

A gyártó ugyanis egymás után jelenti be az új modelleket, mindegyiket elektromos meghajtással. Már gőzerővel készül egy kis elektromos sportkocsi, mely nemsokára az A110-et váltja a palettán, de megerősítést nyert a modern-retró A5 hot hatch és a nagyobb hasmagassággal rendelkező GT-X Crossover is, a Lotus szakembereivel közösen kifejlesztett villanyos hajtással. Ezek a tervek szerint még 2026 előtt piacra kerülnek és globálisan elérhető modellek lesznek.

Az új bejelentés két másik autóra is kitér, melyek 2026 után folytatják a sort. Az Alpine egyelőre ezekkel kapcsolatban nem tért ki részletekre, de nem lennénk meglepve, ha a Lotus Type 133 közepes szedán és a Lotus Eletre nagyméretű SUV átiratai lennének, ha már úgyis egyre szorosabb a kötődés a két benzines sportkocsi specialistáról kizárólag elektromosra áttérő márka között.

A gyáriak annyit azonban elárultak, hogy az újonnan bejelentett elektromosok is hűek lesznek az Alpine jövőképéhez, azaz a luxust, a technológiát és a sportosságot ötvözik majd úgy, hogy az elegy egy utcán és versenypályán egyaránt élvezhető végeredmény legyen.