Csak karbonsemleges beszállítókkal dolgozik majd a Porsche a jövőben

A Porsche komolyan veszi a karbonsemleges jövő elérését, még beszállítói szinten sem szeretne olyanokkal dolgozni, akik nem megújuló energiaforrásokat használnak a gyártási folyamatokhoz.

Bár a Porsche értékesítései a szűkebb megszólított réteg miatt elmaradnak az olcsóbb modellekkel operáló gyártók esetében tapasztaltaktól, mégsem nevezhetjük kis cégnek a nagy múltú német céget. Ez már csak abból is látszik, hogy jelenleg több mint 1300 alkatrész és kiegészítő beszállítóval dolgoznak együtt, ám ez a szám a későbbiekben lehetséges, hogy kisebb lesz majd valamivel.

Ez abból adódik, hogy a Porsche vezetősége bejelentette, hogy átgondolja azt a jövőben, hogy kivel dolgozik együtt. Egészen pontosan arra gondoltak, hogy a szerződéseket a tervek szerint csak olyan beszállítókkal újítják majd meg, akik megújuló energiaforrásokkal dolgoznak. Érthető, hiszen mit ér a 2030-ra kitűzött teljes karbonsemlegesség, ha közben a kintről érkező alkatrészek továbbra is környezetromboló technológiával készülnek.

„Kizárólag a megújuló energiaforrások felhasználásával, beszállítóink követik a CO2-semlegesség elérésére irányuló erőfeszítéseinket. Terveink szerint még intenzívebb tárgyalásokat folytatunk majd partnereinkkel annak érdekében, hogy fenntarthatóságunkat növelljük. Csak a közös munka által leszünk képesek felvenni a harcot a folyamatos éghajlatváltozással”- mondta Uwe-Karsten Städter, a Porsche elnökségi tagja.

Persze mindezek mellett bátor is a húzás, főleg olyan időkben, amikor pontosan a beszállítói kiesések miatt akadnak meg komplett gyártósorok és a legtöbb gyártó már lassan ott tart, hogy mindegy honnan, csak legyen mit beépíteni. De meglátjuk, végül ki jön majd ki jobban a dolgokból.