További 1100 munkahelyet szüntet meg a Jaguar-Land Rover a veszteségek miatt

Már tavaly is 5000 embert kellett elküldenie, de idén sem ússza meg a Jaguar-Land Rover cégcsoport az elbocsátásokat. A koronavírus és az új Defender iránti visszafogott érdeklődés egyaránt súlyos károkat okozott a gyártónak.

A Jaguar-Land Rover cégcsoport a tavalyi utolsó negyedéves 629 millió dolláros veszteség után idén az első negyedévben újabb 500 millió dolláros kiesésről adott jelentést, főként a koronavírus járvány által kialakult helyzet miatt. Sajnos ez újabb 1100 alkalmazott állásába kerül a költségek csökkentése miatt, miután tavaly 5000 munkavállalónak kellett új állás után néznie.

A Land Rover mindezek mellett az új Defender generáció iránti érdeklődés hiányával is magyarázza a döntést. Ettől a modelltől ugyanis gyakorlatilag a megváltást várta a gyártó, ám eddig csupán 22 ezer megrendelést tudtak elkönyvelni, ami alig több, mint amit a klasszikus rétegmodellé érett kifutó széria produkált 2016 folyamán.

Az elbocsátások a Solihull-ban található központi gyáregységben 400 főt érintenek, a fennmaradó 700 ember pedig a többi, például a szlovák üzemből tevődik össze.