Visszatér a Dakarra jövőre a Land Rover

Ismét elindul a Land Rover a Dakar ralin jövőre, igaz nem a versenyzők között, hanem a Bahrain Raid Xtreme csapat két kisegítő autója lesz az új Defender.

A Land Rover elég erős Dakaros gyökerekkel rendelkezik, hiszen mindjárt az első Párizs-Dakar ralit 1979-ben egy Range Rover nyerte meg. Az utóbbi években azonban nem igazán lehetett hallani a márkáról a most már csak Dakar raliként emlegetett versenyen, ám ez jövőre erősen megváltozik. Két új Defender is teljesíteni fogja a távot, igaz nem versenyautóként, hanem kisegítő járgányként.

A BRX csapata ugyanis ezzel a modellel oldja meg a két pilóta (Nani Roma és Sébastien Loeb) támogatását, azaz főként mozgó bázisként, konyhaként és hálófülkeként fognak funkcionálni.

Az autók ráadásul a Land Rover elmondása szerint teljesen gyári állapotban vesznek majd részt a megmérettetésben, az összes kiegészítő, ami megfigyelhető rajtuk, bárki által megvásárolható a szalonokban. A motorba sem nyúlnak bele, hiszen a háromliteres hathengeres egység 400 lóerős teljesítménye mindenre olyan feladatra bőven elegendő, amit majd el kell látniuk vele.