Olajszivárgás miatt hívnak vissza Land Rover és Jaguar modelleket

A Jaguar-Land Rover csoport által használt 3 literes hathengeres erőforrásnál derült ki, hogy olajszivárgást produkálhat, ezzel tűzveszélyessé válva. Tavaly gyártott modelleket hívnak vissza.

Egy visszahívás sosem kellemes dolog, de még bosszantóbb, ha fennáll annak a veszélye is, hogy egy apró hiba miatt akár meg is semmisülhet az autónk. Márpedig most ezzel kell szembenéznie pár Jaguar és Land Rover tulajdonosnak.

Kiderült ugyanis, hogy a gyáriak AJ20-P6 3 literes hathengeres erőforrása gyártási hibával került forgalomba tavaly. Egészen pontosan a 2022 augusztus és november között gyártott tételekkel kapcsolatban merült fel, hogy a vezérműtengely olajozásáért felelős járatok némelyike nem lett normálisan kifúrva, ami miatt az olajnyomás olyan szinten megnövekedhet a motorban, hogy annak a gumi membrán már nem tud ellenállni.

Ennek eredményeképpen az olaj elkezd szivárogni a motorból, ami nem csak azért veszélyes, mert így kenés nélkül maradnak az alkatrészek, hanem a forró elemekre csöpögve könnyen ki is gyulladhat így az autó.

A most bejelentett visszahívás 6644 autót érint, köztük a Range Rover, Range Rover Velar, Range Rover Sport, Land Rover Discovery és Jaguar F-Pace modelleket.