Vírussal akarták megtámadni a Tesla rendszereit

Elon Musk számolt be arról, hogy egy orosz férfi az egyik Gigafactory alkalmazottat akarta rávenni arra, hogy telepítsen vírust a Tesla belső rendszereibe. 1 millió dollárt ajánlottak fel neki, de nem jött össze az akció.

A Tesla ellen elkövetett eddigi legnagyobb támadási kísérletnek nevezte Elon Musk azt a nemrég megtörtént esetet, amit az utolsó pillanatban sikerült megakadályoznia a titkosszolgálatoknak.

Mint kiderült még augusztus elején egy orosz férfi, bizonyos Egor Igorevich Kriuchkov azzal a szándékkal érkezett Amerikába, hogy egy Tesla Gigafactory alkalmazottat megbízzon azzal, hogy vírust és kémprogramot telepítsen az amerikai vállalat rendszereire. Természetesen szép szóval ezt nem lehet elérni, így Kriuchkov 1 millió dollárt ígért be az eddig meg nem nevezett alkalmazottnak. A két fél eldobható telefonokon tartotta egymással a kapcsolatot és a CIA elmondása szerint az akció kivitelezése után mind a ketten repülővel hagyták volna el az országok.

Egor Igorevich azonban arra nem számított, hogy az által felkeresett Tesla alkalmazott végül meggondolja magát és jelenti az esetet a titkosszolgálatoknak. Ennek köszönhető, hogy Los Angelesben sikerült is őt letartóztatni egy alapos megfigyelés után.  Az orosz férfire a hatályos törvények szerint minimum 5 év börtön és 250 ezer dolláros bírság vár cybertámadás tervezése miatt.