Versenypályára termett az első Aston Martin motorkerékpár

Már korábban beszámoltunk arról, hogy az Aston Martin és a Brough Superior közösen dob piacra egy motorkerékpárt, most viszont megérkeztek a fontosabb részletek is. Egy versenymotorról van szó elég limitált példányszámban.

Előző héten már beharangozta az Aston Martin, hogy nemsokára lerántják a leplet a márka első motorkerékpárjáról, amit a Brough Superior-al közösen építettek meg. A leleplezés most megtörtént, meglepetésekkel megfűszerezve.

Kiderült ugyanis, hogy a várttal ellentétben az AMB 001 nem egy utcai motor, hanem egy kizárólag versenyzési céllal használható különlegesség. A váz teljes mértékben karbonszálas műanyagból készült el, aminek köszönhetően 180 kilós önsúllyal bír az Aston kétkerekűje. Mindezek mellett az is kiderült, hogy a meghajtásról egy 180 lóerős iker V motor gondoskodik, tehát adott az 1:1-es arányú súly-lóerő arány.

Az eddigieknél is meglepőbb, hogy nem árasztják el vele a szalonokat a gyáriak, csupán 100 darabot dobnak piacra nagyjából 108 ezer eurós, azaz csaknem 35 millió forintos árcédulával ellátva.