Leszedné a mini városi modelleket az európai palettáról a Fiat

Az FCA vezetősége beszélt arról, hogy a jövőben látványos változások várhatóak a kínálatban. A tervek szerint például a városi mininek számító 500 és a Panda is eltűnik Európában, helyettük viszont lesz néhány új kisautó a palettában.

Az FCA-PSA egyesülés nem komoly hatással lehet az összes márkára, amit a két csoport képvisel. A Fiat például kihátrálna a városi mini autók piacáról, legalábbis az európai térségben.

” A jövőben másra összpontosítjuk a figyelmünket. Egy sokkal keresettebb és nagyobb profitot termelő szegmens lesz a miénk, a városi miniktől pedig igyekszünk majd eltávolodni” – mondta Michael Manley, a Fiat csoport jelenlegi vezetője. Manley jó eséllyel ezzel az A-szegmensről B-re lépést jelentette be, ami azt jelenti, hogy az európai piacon a Fiat Pandának és az 500-asnak nincs maradása, viszont érkeznek új kisautók majd a kínálatba.

Ezzel többek között a pár éve elkaszált, ám a saját idejében kimondottan sikeres Punto visszatérésére is számítani lehet, de egy modernebb Brava átirat is ésszerű döntésnek számítana.