Változni fog a Prius, ám még nem tisztázott, milyen irányba

A Toyota vezetősége mindenképpen változtatna a Prius karakterén és elhelyezkedésén a palettában. Érthető a döntés, hiszen már közel sem annyira exkluzív, mint régen.

A Toyota a Prius piacra dobásával alapvetően változtatta meg a piaci helyzetét a 90-es évek végén, hiszen akkoriban az egyetlen élhető hibrid modellnek számított a típus. A helyzet azóta annyiban változott, hogy ma már szinte minden gyártó kínál jobbnál jobb hibrid modelleket, így érthető módon drasztikusan lecsökkentek a Prius eladások.

Természetesen érzi ezt a márka vezetősége is, ráadásul szerintük már nem babra megy a játék, hanem a Prius fennmaradása a tét. Kaneko Kojicsi, a Prius fejlesztéséért felelős helyettes főmérnök köntörfalazás nélkül jelentette ki, hogy a Priusnak változnia kell, valahogy el kell határolni más hibrid modellektől. Na de hogyan? Az egyik verzió lehet, hogy a következő 2022-ben érkező Prius generáció kap egy SUV kivitelt is, hiszen ez a kategória még mindig annyira népszerű, hogy nem lehet mellé lőni vele. Egy másik verzió szerint a Lexus-hoz hasonlóan egy olyan különálló márka lenne a Prius, ahol a jövőbe mutató alternatív hajtásláncok bevezetése lenne a cél.

Bármelyik is valósul meg, jó eséllyel a következő generáció már ebben a formában kerül bevezetésre.

(a képeket Kleber Silva, egy tehetséges virtuál tuningos alkotta meg)